Travskolan med Alice

Jag vill gärna att Alice ska få prova på allt som jag inte hade möjlighet att prova när jag var ung, som hästar till exempel. Vår familj hade inte gott om pengar och som skild och ensamstående mamma till tre barn, jobbade min mamma alltid och så länge aktiviteterna inte kostade mer än några hundra per termin, var det helt ok. Så istället för hästar gick jag på judo, men det var roligt. I alla fall när Alice då ville börja rida, sa jag naturligtvis inte nej och Alice bara älskar hästar.

Trav

Travskolan med AliceHur det nu kom sig, så blev det travskola. De hade kurser för 8 år och uppåt. Kanske inte det vanligaste att börja med, men det lät roligare än vanlig ponnyridning. På travskolan lär de sig att sköta om hästarna, sadla, tränsa, krafsa hovarna, mocka skit och allt annat som hör till. Jag tycker det är lika roligt som Alice och någon gång skulle jag också vilja prova på att köra en travhäst, men jag har spelat på trav. Det är roligt, men kräver kunskaper om både ryttare och hästar, om man ska ha chans att tippa in rätt vinnare. Jag har tittat lite på olika sajter på nätet för att lära mig lite mer.

Hästar

Jag har respekt för hästar. Hur snälla de än är, så är de stora och besitter enorma krafter som jag inte vill vara i vägen för. Hästar är ett flockdjur och ett flyktdjur. De vill ha en ledare och rädsla är deras försvar. Även om hästarna i hagen inte blir jagade av rovdjur, har de ändå kvar sitt flyktbeteende och om ryttare är nervös och hoppar till för allt, lär hästen och tycka att det är läskigt. Som ryttare, måste man visa hästen att det är man själv som bestämmer. Jo, lite kan jag allt om hästar.