Mina godaste cupcakes

I vår familj älskar vi cupcakes och speciellt dottern i huset är en riktig mästare på att baka dessa läckerbitar. Oftast använder vi ett helt vanligt muffins recept men beroende på vad cupcaken innehåller blir smaken helt olika.

Receptet till goda cupcakes

Favoritrecepten innehåller 2 ägg, 1½ deciliter socker, 100 gram margarin, 2 teskedar vaniljsocker, ½ tesked bakpulver och 2 deciliter vetemjöl. Man börjar med att smälta margarinet i en kastrull eller i mikron. Sedan vispar man ihop ägget med sockret och blandar mjölet med bakpulvret och vaniljsockret. Efter det hälls det smälta margarinet i ägg-sockerblandningen och därefter mjölblandningen tillsammans med äggblandningen. När du gjort detta är smeten för de goda cupcaken klar.

 Mina godaste cupcakes

Fyllningen

Smeten är alltid densamma oberoende vilka smaker du vill ha i cupcaken. Du kan redan i tillrednings skedet av smeten lägga i citronskal eller lite choklad och ifall du vill ha en lite färgad deg lägger du i några droppar karamellfärg. När du sedan funderar vad du skall fylla dem med, kan jag rekommendera vitchoklad och hallon som är min absoluta favorit. Fyll dina former med smeten och lägg ner i degen små bitar av hackad vit choklad samt ett eller två hallon. Även mörk choklad, blåbär eller andra bär passar perfekt som innehåll.

Kristyren

Det som egentligen gör att cupcaken inte bara är en vanlig muffin , är kristyren som man lägger på cupcaken. En enkel kristyr gör du genom att blanda smält smör och florsocker. Blanda ca 100 gram mjukt smör som du sedan blandar med florsocker tills den blir tjock och smidig att spritsa på det svalnade bakverket. Du kan också använda Philadelphia ost i stället för smöret. Om du vill kan du ännu dekorera kristyren med nonpareller.