Lunch i stan och lite nya kläder till Alice

Idag har varit en bra dag. Alice har varit i skolan och jag har varit ledig. Det är fördelen med att vara egen företagare. Man bestämmer själv över sin tid. Så idag har jag varit nere i centrum och spanat in lite affärer. Det är sällan jag bara strosar runt, men idag var en sådan perfekt dag för att se vad de olika affärerna erbjöd. Vissa var högst intressanta, tro mig.

Regnjackan

Jag hittade en affär som sålde barnkläder. En jättegullig liten affär, med kläder som inte massproduceras. Många små affärer kan inte konkurrera med de stora kedjorna, så naturligtvis är deras varor dyrare, men när jag kan och har råd, stödjer jag gärna dessa små affärer. I alla fall hittade jag en jättesnygg regnjacka, med olika sorters löv på. En otroligt färgglad jacka, halvlång med kapuschong. Tror Alice kommer att älska den. Färgerna på bladen går i varma pastelltoner.

Falafel-lyxmat

Lunch i stan och lite nya kläder till Alice

Framåt lunch började hungern göra sig påmind. Egentligen hade jag inte tänkt vara i stan så länge, men jag insåg att det fanns fler butiker än jag hade väntat mig och de var jag ju bara tvungen att ta mig en titt i. Det blev en lunch på stående fot, nåja jag satt faktiskt på en bänk och njöt av min falafel i den första härliga vårsolen. Falafel är en last som jag tagit med mig från Malmö och vilken tur att det finns ett riktigt bra falafelställe här i centrum. Deras falafel är supergod och för mig är falafel faktiskt en lyx som jag unnar mig alldeles för sällan. Kanske skulle jag prova på att göra egen falafel? Fast å andra sidan, kan hemmagjord falafel verkligen bli lika goda som de man köper? Stärkt av mat drog jag igenom de sista affärerna och nöjd med dagens inköp av både strumpor och några tröjor till Alice, åkte jag sedan hem.