Ett enkelt vardagsrecept

Jag älskar att testa nya recept och maträtter. Jag har som mål att laga något nytt en gång på helgen, då jag har lite mer tid. På vardagarna får det bli något snabbt och enkelt.

Snabbt och lätt

Alla barnfamiljer har väl makaroner och falukorv på menyn minst en gång i veckan. Fiskpinnar är säkert också vanligt. Det är inget fel på denna mat, ibland ser vardagen ut så och jag kan tycka att både falukorv och fiskpinnar är gott. För alla er som vill prova något nytt, har jag ett superlätt recept, som inte alls tar lång tid, men det är guda gott.

Bacon och crème fraiche sås med pasta

Ett enkelt vardagsrecept

När min fantasi tryter, brukar jag laga det här. Det är lätt, snabbt och gott.
Du behöver:
1 paket bacon
3dL crème fraiche
Vitlök efter behag
Riven parmesan
Färska bandpasta
Salt och peppar

Värm crème fraichen på svag värme. Skär eller klipp bacon i små bitar och fräs tills de blir gyllenbruna. Blanda ner bacon och pressad vitlök i crème fraichen och låt det stå och puttra på svag värme. Koka upp vatten och häll i färskpastan. Det behöver inte vara färsk pasta, men det går fortare. När pastan är klar river man ner lite parmesan i såsen och saltar och peppar. Var försiktig med saltet eftersom bacon kan vara rätt salt. Sen är det bara att lägga upp pasta på tallriken och ösa över sås. Mumsigt gott. Räcker till en mor och en dotter.